Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новим Шовковим шляхом назвали транспортний коридор, який сполучить Європу й Азію

Новим Шовковим шляхом назвали транспортний коридор, який сполучить Європу й Азію
26892 ПЕРЕГЛЯДІВ

Не минуло й двох тижнів, як Росія ввела санкції проти Туреччини, а там уже знайшли рішення, як можна експортувати вантаж в Європу, оминаючи територію Російської Федерації. Більше того, таким же чином свої вантажі збирається перевозити й Китай. А Європа новим Шовковим шляхом експортуватиме товари в Азію.

Власне Шовковий шлях – це транспортний коридор із Китаю в Європу, який збираються створити китайський, казахстанський, грузинський, азербайджанський уряди. Саме компанії – логісти цих країн підписували відповідну угоду й пакет документів в Стамбулі про створення консорціуму для перевезення вантажів.

Ідея про створення такого Шовкового шляху виникла в даних країн давно. Перша мова про це велася на офіційному рівні ще після розпаду Союзу, а в 2008 році почали будувати гілку залізної дороги, яка між собою сполучить Баку, Тбілісі, Карс. Її згідно плану мають завершити та ввести в експлуатацію в наступному році.

Варто зауважити, що незабули й про Україну. Через українські території товари будуть переправлятися до країн Північної й Східної Європи.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео