Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Власникам дорогих авто пропонують сплачувати додатковий податок

26863 ПЕРЕГЛЯДІВ

За пропозицією Міністерства фінансів України українці-власники дорогих автомобілів повинні сплачувати окремий податок. Таку пропозицію заклали у проект нового Податкового кодексу.

У проекті Податкового кодексу, який у перспективі планують оновити, з’явилася пропозиція від Міністерства фінансів, згідно з якою власники дорогих автомобілів повинні сплачувати до бюджету держави додатковий податок. Така ідея, за умови її підтримки, буде актуальною для тих громадян, які мають машини вартістю від мільйона гривень. Як передбачають автори такого нововведення, транспортний збір для таких громадян має дорівнювати 25 тисяч гривень.

Такий податок вже зараз платять власники автомобілів, які мають вік від 5 років і двигун понад 3 літри. Новий кодекс, за умови прийняття таких змін, змінить поняття розкішності автомобілів, тепер під це поняття підпадатимуть більш дешеві автомобілі класу Люкс.

Як відомо, в Україні нещодавно ввели в дію Державний реєстр транспортних засобів, за допомогою якого тепер можна дізнатися, кому з громадян належить який автомобіль.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео