Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна запустила потяг до Китаю в обхід Росії

26898 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вчора, 15 січня, Україна урочисто запустила пробний вантажний потяг до Китаю в обхід території Росії. Залізничний шлях пролягає по маршруту Великого Шовкового шляху, що охоплює Грузію, Азербайджан, Казахстан.

З такою новиною гордо виступив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський під час безпосереднього від’їзду першого потягу за цим напрямком з Іллічівська.

Також міністр відзначив, що наразі відпрацьовується весь логістичний шлях заданого маршруту. Цей запуск планувався багато років і тільки зараз він має всі шанси стати прибутковим та потрібним країні шляхом.

Після того, як все буде налагоджено, вже через два-три тижні Україна зможе запустити регулярні перевезення товарів з Європи та багатьох азіатських країн до Китаю. Це важливий крок для України, адже не просто відкривається новий шлях для європейського товару до Китаю, а й українські товари матимуть можливість доправлятись до важливих ринків для країни, це - Грузія, Азербайджан та Казахстан, а також до тих ринків, куди наразі немає доступу України через запроваджені обмеження Росії.

До того ж, було підкреслено, що Україна щорічно направляє до Китаю приблизно 24 мільйони тонн вантажів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео