Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На ринок українських перевезень можуть вийти європейські поромні оператори

На ринок українських перевезень можуть вийти європейські поромні оператори
135392 ПЕРЕГЛЯДІВ

Одразу двійка великих поромних операторів з Європи виявила зацікавленість щодо ринку перевезень нашої держави. І їх готовність працювати в Україні, за словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, підтверджена.

Українська сторона вже провела переговори з майбутніми європейськими партнерами. Займатися формуванням професіональної команди, котра обслуговуватиме поромні україно-європейські перевезення, буде голова правління «Укрзалізниці» Войцех Бальчун, а складна ситуація, котра наразі склалася з відправленням вагонів з порту Іллічівська, почала потроху вирішуватися на користь України, оскільки, як зазначив пан Омелян, держава мобілізувала власні готівкові ресурси та пороми. Нагадаємо, раніше Російська Федерація блокувала перевезення товарів, вироблених в Українській державі, до Батумі та Поті.

Зараз на маршруті вантажоперевезень з Іллічівська працює «Укрферрі» - українська компанія, котра володіє чудовими транспортними ресурсами для перевезень – трьома поромами місткістю по півсотні залізничних вагонів-універсалів та такою ж кількістю фургонів марки «TIR» - і болгарська компанія «Navibulgar», у чиєму активі – два пороми, чия вражаюча місткість складає більше сотні вагонів.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео