Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Аеропорт «Бориспіль» зазнає кардинальних змін

Аеропорт «Бориспіль» зазнає кардинальних змін
27182 ПЕРЕГЛЯДІВ

Знесення старого терміналу, будівництво перону для літаків та можливе перейменування добре відомого мільйонам українців «Борисполя» в «Аеропорт імені гетьмана Івана Мазепи» - усі ці масштабні зміни дуже скоро стануть реальними для одного із найважливіших інфраструктурних об'єктів України.

Аби перейменувати аеропорт, ініціативна група має отримати одразу 4000 дозволів від працівників зазначеної вище установи. За словами Євгена Дихне – виконуючого обов'язки генерального директора ДП «МА «Бориспіль»» - очікуване перейменування регламентує спеціальний український закон, котрий дозволяє цьому процесу стартувати лише після згоди трудового колективу установи. А отримати схвалення працівниками нової назви аеропорту буде дуже нелегко, оскільки це, насамперед, питання старої звички. З точки зору пана Дихне, якщо перейменування все-таки відбудеться, то його результат задовольнить і колектив, і ініціативну групу, через що установа отримає назву «Аеропорт «Бориспіль» імені гетьмана Івана Мазепи». Усі інші варіанти в. о. гендиректора відкидає.

Один із терміналів аеропорту, тим часом, може взагалі зникнути. Мова йде про термінал «В», який застарів настільки, що більше не відповідає сучасним вимогам обслуговування пасажирів та не підходить для технічної експлуатації. Тому на його місті скоріше за все просто з'явиться перон для літаків, котрий знаходитиметься біля терміналу «D».

Варто відзначити, що цьогорічний обсяг пасажиропотоку українських авіакомпаній у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшився на майже 26%. Свого піку - 536 тисяч - кількість авіаперевезень компаніями України досягла у 2013-му році, але вже через два роки впала до 237-ми тисяч.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео