Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Черкаські науковці взялися за адаптацію дизельних двигунів до біометану

Черкаські науковці взялися за адаптацію дизельних двигунів до біометану
162709 ПЕРЕГЛЯДІВ

На біометані – одному з найперспективніших енергетичних джерел як для всього світу, так і для України – невдовзі можуть почати працювати вітчизняні транспортні засоби, котрі на сьогоднішній день у якості палива використовують шкідливий для довкілля дизель. Призвичаїти дизельні двигуни до принципово нового – значно дешевшого та кориснішого для екології – біометану взялися науковці з державного технологічного університету, розташованого у Черкасах, а перші експерименти з впровадження вищезазначеної сполуки дослідники наразі проводять на автобусних двигунах марки «Богдан».

 

Варто відзначити, що біометан є продуктом переробки одразу декількох видів відходів – побутових, сільськогосподарських та виробничих. Адаптація ж дизельного двигуна до роботи на біометановому паливі у разі відсутності технологічних проблем має бути завершена вже до кінця поточного року.

Черкаські вчені констатують, що подібне біопаливо безпечне для довкілля та навіть здатне покращувати технічні характеристики того транспортного засобу, у якому використовується. Цікаво, що біометан має й другу – альтернативну – назву, котра звучить як «зелене паливо».


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео