Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Києві може з’явитися єдиний електронний квиток на весь транспорт міста

У Києві може з’явитися єдиний електронний квиток на весь транспорт міста
243988 ПЕРЕГЛЯДІВ

Таке несподіване нововведення, покликане боротися з корупцією та робити поїздки українців у громадському транспорті безпечнішими, може стати реальністю вже на початку цьогорічного листопада. Ідентичну пропозицію стосовно цього на розгляд Парламентові України надало Міністерство інфраструктури.

 

За словами Володимира Омеляна – очільника вищезазначеного відомства – доцільність введення єдиного електронного квитка для киян продиктована не тільки незадовільним станом сьогоднішньої державної економіки, а й численними невирішеними питаннями безпеки, котрих стає все більше у контексті зростання й кількості нелегальних транспортних перевезень. Тож Мінінфраструктури має намір вбити одним законопроектом одразу двох зайців.

З точки зору пана Омеляна, єдиний квиток діятиме як у межах Києва, так і в межах всієї прилеглої до міста області. До того ж, придбання такого новітнього електронного документу позбавить українців необхідності постійної сплати послуг перевізника готівкою, а місцевий бюджет, за переконаннями Глави Мінінфраструктури, тільки зростатиме, оскільки саме таку тенденцію спостерігала світова спільнота після введення ідентичного електронного квитка у грузинському Батумі.

Розгляд тексту законопроекту очікується вже 3-го листопада.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео