Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Української зброї на Сході більше немає

Української зброї на Сході більше немає
132650 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова МЗС Павло Клімкін заявив, що Україна завершила відвід важкої зброї на сході України. Це підтвердили спостерігачі ОБСЄ, які в цілому задоволені виконанням Україною Мінських домовленостей

Голова МЗС Павло Клімкін заявив, що Україна завершила відвід важкої зброї на сході України. Це підтвердили спостерігачі ОБСЄ, які в цілому задоволені виконанням Україною Мінських домовленостей.
«Наші військові оперативно повідомляють про кожну одиницю відведеної техніки. Під контролем спостерігачів ОБСЄ пройшов останній етап відведення зброї. З нашого боку, можу з впевненість сказати: умови договору – виконано.» - звітує Клімкін.
Крім того, міністр зазначає, що попри претензії спостерігачів, що українська влада не робить кроків у бік ліквідації зброї з місця події, Клімкін зазначив, що усі операції по відводу озброєння проводилися вночі і не всі спостерігачі могли детально спостерігати особисто усю картину ситуації: «Це були лише одиничні випадки, усі непорозуміння вже владнали. Крім того, хочу зазначити, що в окремі райони робота спостерігачів ускладнюється тим, що бойовики просто не пускають місію ОБСЄ».
Павло Клімкін наголошує на тому, що незважаючи на повне виконання умов Мінського договору українською стороною, бойовики відводити техніку – зовсім не квапляться, а навпаки маскують важке озброєння, або переховують його на покинутих заводах чи ангарах.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео