Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В уряді розповіли чого тепер чекати підприємцям

В уряді розповіли чого тепер чекати підприємцям
79651 ПЕРЕГЛЯДІВ

Підприємницька діяльність не була для України проблемою. Проблемою була реєстрація. В уряді проблему вирішили спростити: з квітня буде проводитись електронна реєстрація підприємства

Підприємницька діяльність не була для України проблемою. Проблемою була реєстрація. В уряді проблему вирішили спростити: з квітня буде проводитись електронна реєстрація підприємства.
Міністр Юстиції Павло Петренко наголосив на тому, що до органів мін’юсту громадяни звертаються близько 4 мільйонів разів, щоб отримати витяги, довідки та інші необхідні для підприємницької діяльності документи.
«Неможливо навіть уявити, скільки інстанцій треба пройти українцю, щоб отримати бодай якусь довідку. Не дивно, що державні установи і асоціюються з бюрократією і навіть з корупцією. Низка європейських країн практикує електронну базу даних для видачі все тих же багатостраждальних довідок та витягів. Ми теж хочемо відійти від паперової форми ведення справ.» - каже Петренко.
Міністр гарантує, що електронна база даних буде доступна вже з квітня і тому кожен підприємець зможе отримати необхідні документи буквально не полишаючи свого робочого місця.
Кожен документ, що буде отриманий із запропонованого Міністерством юстиції сервісом, матиме повну юридичну силу. Для повторного отримання потрібної довідки не потрібно робити новий запит: знайти документ можна буде за індивідуальним номером на сайті.
Єдиний мінус – система буде платною. Щоб отримати певний документ треба буде підприємцю зробити певний внесок в режимі онлайн. Платіж можна буде зробити банківською карткою і одразу приступати до пошуку потрібної довідки.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео