Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Сто» гектарів або як землю скандального депутата передадуть бійцям АТО

«Сто» гектарів або як землю скандального депутата передадуть бійцям АТО
106230 ПЕРЕГЛЯДІВ

Бійцям 93-ї бригади дозволили мати на Дніпропетровщині по 2 гектари землі. Порадившись між собою – вони вирішили об’єднатися у колгосп. Головна мотивація: так буде простіше обробляти землю і збирати урожай

Бійцям 93-ї бригади дозволили мати на Дніпропетровщині по 2 гектари землі. Порадившись між собою – вони вирішили об’єднатися у колгосп. Головна мотивація: так буде простіше обробляти землю і збирати урожай.
Територію для бійців шукало Облкерівництво Держкомзему. Найвигіднішою для розміщення солдатського колгоспу стала земля у 200 гектарів колишнього нардепа Олега Царьова в селі Степове, Дніпропетровської області.
«Скоро у нас буде демобілізація. Після війни важко адаптуватися психологічно до нових-старих умов життя, тому ми з товаришами вирішили триматися разом. Уряд пообіцяв нам виділити землю, проте зараз майже ніхто не має таких коштів, щоб обробляти землю самотужки, зважаючи не те, що агробізнес – найризикованіший. Тому ми і вирішили об’єднатися», - розповідає голова ініціативної групи Вячеслав Плахута.
Щодо землі Царьова – то тут питання було однозначним: Господарський суд Дніпропетровської області ще в листопаді минулого року визнав незаконне привласнення 400 гектарів скандальним екс-нардепом і передав землю у власність держави.
Юрист запевняє бійців, що Олег Царьов не зможе в майбутньому подати клопотання, щоб забрати ділянку землі назад: у нього банально немає офіційних прав на неї.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео