Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна готується до чергових виборів – місцевих

Україна готується до чергових виборів – місцевих
53200 ПЕРЕГЛЯДІВ

Згідно з прийнятим рішенням від 12 лютого у Мінську, на території конфлікту повинні відбутися легальні вибори

Згідно з прийнятим рішенням від 12 лютого у Мінську, на території конфлікту повинні відбутися легальні вибори. Звісно, коли на Донбасі повністю припиниться стрілянина. Спеціальна місія ОБСЄ вже звітувала про повний відвід зброї українською стороною, щодо бойовиків – спостерігачі не зовсім впевнені. А точніше зовсім не впевнені, адже робота місії ОБСЄ щоразу переривалася бойовими діями, що розгортали терористи, або ж спеціалістів просто не допускали до місця події все ті ж терористи.
Проте договір є договором і Україна вже зобов’язалася провести місцеві вибори, адже без цього не можливе нормальне функціонування закону «Про особливий статус Донбасу». Умови тепер диктує Україна: правила проведення місцевих виборів прописані в новому законі: вони мають відбутися згідно з Конституцією України та виборчим законодавством. Крім того, сам процес повинен бути відкритим, публічним. Допускатимуться на ділянки спостерігачі ОБСЄ.
До всього цього, уряд зобов’язується забезпечити безпеку участі у спостереженні спеціалістів, недопущення незаконного втручання з боку неофіційних осіб, свободу передвиборчої агітації, а також дотримання гарантій волевиявлення усіх громадян, що були вимушені покинути територію внаслідок воєнних дій.
Щодо результатів – то тут політологи майже всі сходяться у думці, що провести зраз вибори – найоптимальніше рішення, адже у гіршому випадку конфлікт піддасться остаточній заморозці. Єдиний спільний прогноз – це те, що буде запекла боротьба на виборах, бо так чи інакше одна сторона буде реалізовувати автономію псевдо-республік, а інша – встановлення української офіційної влади.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео