Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чи варто підвищувати українцям зарплати?

Чи варто підвищувати українцям зарплати?
26640 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ціни ростуть, зарплата стає все меншою, а гривня навіть і не думає стабілізуватися на валютному ринку. Що ж до зарплати, то експерти підрахували і виявили, що праця українського спеціаліста цінується доволі менше, ніж сусідів з СНГ

Ціни ростуть, зарплата стає все меншою, а гривня навіть і не думає стабілізуватися на валютному ринку. Що ж до зарплати, то експерти підрахували і виявили, що праця українського спеціаліста цінується доволі менше, ніж сусідів з СНГ.
На одвічне питання: «хто винен? », мабуть кожен з нас має свою відповідь. Та давайте краще розглянемо у цифрах: скільки держава платить українцям.
У перерахунку на американську валюту – працівники в Україні отримують 131 долар. Експерти зазначають, що це найнижчий показник на пострадянському просторі. Для порівняння візьмемо наших сусідів (тих, що не агресорів). Ось у Молдові людина отримає за місяць сумлінної праці 229 доларів. Далі – більше. Таджикістан. За останніми даними, країна в принципі відстає від економічного розвитку усіх без виключення країн пострадянського простору, проте, навіть і тут зарплатня сягає 168 доларів. Щодо прогресивних країн колишнього СРСР – то в Литві люди отримують біля 670 американських доларів.
Щодо підвищення заробітної платні, то мови поки що в уряді про це не йде. Зараз парламентарі працюють над тим, щоб на законодавчих основах зберегти зарплатні тим, хто пішов з офісу захищати незалежність Батьківщини. Проте, все більше громадських організацій у соціальних мережах підбурюють людей виходити і мітингувати за індексацію зарплатні та пенсій.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео