Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чому бойовики ДНР і ЛНР не хочуть дотримуватися Мінських домовленостей?

Чому бойовики ДНР і ЛНР не хочуть дотримуватися Мінських домовленостей?
212489 ПЕРЕГЛЯДІВ

Мінські домовленості були покликані вирішити ситуацію, проте дива не сталося: друга сторона конфлікту навідріз відмовилася виконувати повністю договір.

Слово «Донбас» тепер вже асоціюється не з економічно просунутим регіоном, а з територією протиріччя, куди люди просто не хочуть повертатися з евакуації. Мінські домовленості були покликані вирішити ситуацію, проте дива не сталося: друга сторона конфлікту навідріз відмовилася виконувати повністю договір.
Залишається єдине питання: «Чому так сталося?» Народний депутат, учасник АТО – Семен Семенченко розповідає, що послугувало причиною провалу мирного договору.
За його словами, «главар» бойовиків Захарченко повідомив, що не хоче більше перемир’я через те, що ВСУ повсякчасно порушує домовленості. Проте, депутат не радить вірити словам бандитів: по-перше, незалежні спостерігачі ОБСЄ звітують, що важке озброєння бойовиків – належним чином не відведено, до штабу АТО надходять повідомлення про здійснення обстрілів бойовиками українських позицій, по-друге, в окремих точках спостерігається пожвавлення терористів у плані передислокації техніки, тощо.
Офіційні дані ОБСЄ підтверджують факти порушень Мінських угод на території Донбасу. Більше того, вчора знову незалежних спостерігачів не допустили до Широкіно.
«Це не припустимо! Як ми можемо говорити про демілітаризацію регіона, коли ми не маємо на руках об’єктивної картини? Доступ місії до об’єктів – умова договору. Нам просто не дають працювати. Ми вважаємо, що це є порушенням мирного договору», - коментує ситуацію Олександр Хуг, заступник голови спеціальної моніторингової комісії ОБСЄ.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео