Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна може дозволити скоротити ще більше осіб чиновницького апарату

Україна може дозволити скоротити ще більше осіб чиновницького апарату
106375 ПЕРЕГЛЯДІВ

В 2015 році нам обіцяли скоротити держапарат на 20%, проте такого кроку в цьому півріччі зроблено не було.

В 2015 році нам обіцяли скоротити держапарат на 20%, проте такого кроку в цьому півріччі зроблено не було. Армія чиновників, бюрократія – все це повинно лишитися в радянському минулому, впевнені урядовці, адже зараз Україна має всі необхідні підстави для того, щоб знизити кількість чиновницьких кіл.
Варто зазначити, що в 2014 році уряд виконав свою обіцянку і провів колосальне скорочення бюрократичного апарату. В середньому на території України знизили кількість робітників держапарату на 2%. Найбільше від скорочення потерпіли чиновники Одещини та Херсонщини: тут їхня кількість знизилася майже на 4%. Логічно, що в Криму за 2014 зникло 100% українського бюрократичного апарату, в окупованих областях Донецького та Луганського краю частка чиновників знизилася на 40-45%.
2015 рік таких показників не дає.
В уряді кажуть, що масове скорочення відбудеться після виборів до місцевого самоврядування. Як запевняють народні обранці, пройде достатньо часу, щоб промоніторити роботу окремих осіб, а також залучитися необхідною підтримкою українських громадян у боротьбі з бюрократичним апаратом.
«Багато хто сприймає держслужбу, як окремий вид соціальної допомоги громадянам. Люди проти масових скорочень, мовляв через це «на вулиці» без роботи опиняться сотні українців. Ми так не думаємо. Навпаки, скорочення бюрократичного апарату – це запорука боротьби з корупцією», - кажуть в уряді.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео