Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українські солдати пройшли перші етапи тренування з американцями

Українські солдати пройшли перші етапи тренування з американцями
159443 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Яворівському полігоні, що на Львівщині розпочалася підготовча програма українських військових в рамках програми «Фіарлес Гардіан-2015»

На Яворівському полігоні, що на Львівщині розпочалася підготовча програма українських військових в рамках програми «Фіарлес Гардіан-2015». Вже вчора пройшов перший етап підготовки українських військових. Нагадуємо, що участь у підготовці наших військових приймають військові сили США. Проект навчань розрахований на два місяці.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони, в кінці підготовки гвардійців чекає 48-годинне випробування, де військові повинні будуть показати спільно с американцями скоординованість дій, оперативність прийняття рішень, а найголовніше всі ті навички, які здобули під час підготовки. Своєрідний екзамен буде проходитиме за спеціально розробленим сценарієм.

Що ж було «пройдено» за перший етап?

Бійців Національної гвардії навчали тон костям базових навичок, які потрібні для виконання різних завдань на передовій. Особливу увагу приділили медичній та топографічній підготовці. Зазначимо, що всі навчаннявідпрацьовуються на об’єктах Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ.

Окрім бійців Нацгвардії, були запрошені представники Збройних Сил України. Понад 30 офіцерів та сержантів сухопутних військ долучилися до «Фіарлесу» у якості спостерігачів.

«Програма направлена на відпрацювання тактичних навичок. Це дуже важливо, адже саме правильна методика тактики дає змогу солдатам вийти з бою з мінімальними втратами», - коментує завершення першого етапу підготовки старший прапорщик Олег Чишинський і додає: «Початковий етап був направлений на узагальнення та обміну знань. Я думаю, таких підхід значно сприятиме розширенню нашого військового досвіду».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео