Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Яценюк назвав свято 9 травня – спекуляцією Москви та наругою над загиблими

Яценюк назвав свято 9 травня – спекуляцією Москви та наругою над загиблими
79784 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цього року РФ трубить, що перемогла фашизм 70 років тому – переможе і сьогодні.

Свято перемоги СРСР та союзників над нацистською Німеччиною з’явилося не одразу – червоним днем у календарі 9 травня стали позначати з 1965 року. Приблизно ж з того часу і сформувався сучасний трафарет святкування Дня перемоги.
Проте, не слід забувати, що Росія – гігантський пропагандист і святкувалося 9 травня далеко не через бажання пом’янути невинно загиблих у війні.
Цього року РФ трубить, що перемогла фашизм 70 років тому – переможе і сьогодні.
Проте, з історичної точки зору, найбільше людських та матеріальних жертв понесла саме та держава, з якою пропагандисти «борються» в РФ.
«Плуг смерті Другої світової війни пройшовся по Україні із заходу на схід і зі сходу на захід», - зазначає прем’єр-міністр.
За офіційною статистикою на фронт пішло більше 7 мільйонів українців, а за роки війни усе населення нашої держави скоротилося на 14 мільйонів.
«Кремлівські фальсифікати приписують перемогу собі, «руському народу». На нашу думку – це наруга не просто над Україною, а над усіма союзниками, що спільно боролися проти навали. Вони сіяли свою спекуляцію роками на нашій державі, намагалися змусити громадян думати, що їх звільняли росіяни. Тому й не дивно, що схід України теж просив міфічного звільнення», - розповідає Яценюк.
«Вічна пам’ять усім загиблим. Україна пам’ятає своїх героїв та вдячна союзникам», - завершив прем’єр-міністр.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео