Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Скільки Україна заробляє на транзитному газі?

Скільки Україна заробляє на транзитному газі?
159505 ПЕРЕГЛЯДІВ

Газове питання стало гострим для України з часів здобуття незалежності. Росія неодноразово гальмувала рішення нашої держави про вступ до прогресивного Євросоюзу, обумовлюючи тим, що відключить газ. 

Газове питання стало гострим для України з часів здобуття незалежності. Росія неодноразово гальмувала рішення нашої держави про вступ до прогресивного Євросоюзу, обумовлюючи тим, що відключить газ. Немає природного палива – стоїть промисловість, не опалюються робочі та житлові приміщення.
Навіть і цього року ми не змогли повністю відмовитися від російського газу. Та це і нереально буде зробити за декілька років: занадто багато коштів потрібно витратити на те, щоб повністю переробити систему газопостачання.
Либонь, не буває «худа без добра». Україна заробляє на транзиті блакитного палива до Європи. Через наші газопроводи іде газ до Польщі, Словаччини, Румунії.
«Щомісяця виручка від поставки газу до країн Європи в Україні сягає близько 100 мільйонів доларів. Росія і для Європи ставить таку саму ціну за імпорт, як і для нашої держави», - повідомляє Ігор Діденко – перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості.
Тим не менш, слід зазначити, що Україна для внутрішніх потреб знизила частку постачання газу до 30%. Таку планку Петро Порошенко пообіцяв тримати і надалі і по можливості знизити кількість споживання імпортного газу ще на декілька відсотків. Росія зі свого боку не хоче бачити такий хід справ і тому з 2019 року планує розірвати з Україною договір про транзит газу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео