Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ІРИНА СИСОЄНКО: Україна не має достатньої кількості фахівців для реалізації військово-медичної доктр

ІРИНА СИСОЄНКО: Україна не має достатньої кількості фахівців для реалізації військово-медичної доктр
186119 ПЕРЕГЛЯДІВ

Для реалізації військово-медичної доктрини на сьогодні Україна не має достатньої кількості фахівців. Про це сьогодні під час ефіру на каналі 24 заявила Ірина Сисоєнко, заступник голови комітету ВР Україні з питань охорони здоров’я.

Для реалізації військово-медичної доктрини на сьогодні Україна не має достатньої кількості фахівців.
Про це сьогодні під час ефіру на каналі 24 заявила Ірина Сисоєнко, заступник голови комітету ВР Україні з питань охорони здоров’я.
«В першу чергу треба подумати про кадрове забезпечення. Адже на сьогоднішній день Україна не має достатньої кількості фахівців для реалізації воєнно-медичної доктрини. Хочу сказати, що перший крок в цьому напрямку вже зроблено. Декілька тижнів тому ми домоглися аби Кабінет міністрів затвердив постанову, якою було доповнено перелік спеціальностей. Тепер в Україні є спеціальність реабілітолога, яку не включали в перелік 30 років. Крім того, я була ініціатором створення робочої групи з розробки законопроекту з реабілітації. Зараз із спеціалістами працюємо над текстом. Паралельним процесом є навчання спеціалістів. Я впевнена, що на цьому етапі треба навчатися у кращих спеціалістів. На сьогодні таким є спеціалісти, що працюють в Ізраїлі.» - зазначила Ірина Сисоєнко.
В свою чергу, посол Ізраїлю в Україні пан Еліав Бєлоцерковскі розповів, що в Ізраїлі вся система працює комплексно. На першому рівні знаходяться учбові заклади, які навчають спеціалістів, на другому – надання допомоги з фізичної реабілітації та психологічної реабілітації. Після цього спеціалісти працюють над соціальною адаптацією, наприклад, проведення професійної перекваліфікації і т.д.
Ізраїль готовий навчати українських спеціалістів, ділитися законодавчими напрацюваннями та навіть створити реабілітаційні центри.
«Ми маємо найкращі в світі центри з реабілітації і готові ділитися досвідом по їх створенню. На сьогоднішній день Ізраїль передав проект створення реабілітаційних центрів Уряду України. Також ми переклали тексти наших законів, які регулюються сферу реабілітації і готові їх передати для вивчення українській стороні» - заявив пан Бєлоцерковскі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео