Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні почала формуватися політична нація

В Україні почала формуватися політична нація
53325 ПЕРЕГЛЯДІВ

Так склалося, що поняття етнічна та політична нація в Україні не розмежовувалися, а інколи взагалі зникали зі вжитку

Так склалося, що поняття етнічна та політична нація в Україні не розмежовувалися, а інколи взагалі зникали зі вжитку. Революція гідності, знищення майже диктаторського режиму, окупація – все це у глобальному плані почало формувати в Україні той, досі не зрозумілий більшості термін «політична нація».

Проблема єдності – це питання часу і влади у державі. Тим не менш, громадські діячі оцінюють кроки у культурному напрямі, здебільшого позитивно.

Зокрема Іван Дзюба, відомий громадський активіст, публіцист заявляє, що лише цього року наші громадяни усвідомили, що вони є єдиним народом.

«У Польщі, Грузії, Литві – не було поняття «єдиний народ». У нас і зараз його по великому рахунку немає, тим не менш воно почало вже зароджуватися. Саме це і стало, скажімо, позитивним наслідком війни з Росією», - зазначає пан Дзюба.

Дійсно, навіть неофіційні місцеві опитування дають зрозуміти, як тепер наші громадяни ставляться до загального єднання країни. Як не дивно, Закарпаття, хоч і знаходиться фактично у краї національного відродження, місцеві мешканці ніколи не вважали себе частиною України, як в принципі і протилежний йому регіон на сході. Не вважали, до тепер.

«Ми живемо тут вже 4 покоління. Переїхали родичі сюди з Румунії. Їздимо влітку на заробітки. Діти хочуть жити у Європі, а мені щось не дає отак взяти і покинути. Я українка – треба жити на своїй землі. Чоловік її боронить на сході, а я буду тут працювати», - розповідає мешканка міста Мукачеве, в якої призвали чоловіка до лав армії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео