Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

СБУ перевіряє банки на предмет фінансування тероризму

СБУ перевіряє банки на предмет фінансування тероризму
26805 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зараз Служба безпеки України перевіряє банки на предмет фінансування сепаратизму на сході країни. Під підозру підпав UniCredit Bank.

Як може ледь не відірваний від усього світу «клаптик» регіону протистояти цілій державі? Мова іде зараз не просто про конфлікт на Донбасі, така сама ситуація спіткала Придністров’є свого часу. Звісно, навіть елементарна логіка виявить, що хтось спонсорує всі «заворушки» в зоні подібних конфліктів.
Зараз Служба безпеки України перевіряє на предмет фінансування сепаратизму на сході країни. Під підозру підпав UniCredit Bank.
«Ми проводимо слідство в рамках кримінального провадження за за ч. 3 ст. 258-5 Кримінального кодексу (про фінансування тероризму). Підтверджуємо, що нами було проведено окремі слідчі дії в даній банківській установі», - повідомляє речник СБУ Олена Гітлянська.
За словами пані Гітлянської до самої установи претензій немає. На даний момент СБУ хоче знати, чи не мають особи, причетні до фінансування, так званої «ДНР» та «ЛНР», там рахунки, якщо так, то слід розібратися куди ці гроші переводиися і які ще особи фігурували у фінансуванні сепаратистів.
Самі ж представники банку таким ходом подій – не вдоволені.
«Вони (СБУ), перегорнули все верх дном. Провели обшук, вилучили кілька документів з клієнтської бази. Більше того, під їх підозру підпали наші партнери. Ми спитали, чим регламентуються їх дії? Відповідь була проста: рішенням Печерського райсуду міста Києва з розслідування кримінальної справи за статтею «Фінансування тероризму». Зі свого боку банк надав усю інформацію для проведення слідства, думаємо, що до нас ніяких претензій бути не може», - повідомляє UniCredit Bank.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео