Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Затриманих в Україні бойовиків – не катували

Затриманих в Україні бойовиків – не катували
212724 ПЕРЕГЛЯДІВ

Два російські спец. службовці були затримані під час проведення розвідувальної операції у м. Щастя. Росія, хоч і відмовилася від своїх військових, проте проросійські спільноти у соціальних мережах майже в один голос пропагують те, що над полоненими знущається українська армія.

Два російські спец. службовці були затримані під час проведення розвідувальної операції у м. Щастя. Росія, хоч і відмовилася від своїх військових, вже ж таки не пропустила шансу знову опорочити імідж України. Справа в тому, що не тільки ЗМІ РФ, а й проросійські спільноти у соціальних мережах майже в один голос пропагують те, що над полоненими знущається українська армія.
Тим не менш, міжнародна неурядова організація Amnesty International запевняє, що має всі докази зворотнього.
«Представники Amnesty International особисто зустрілися з затриманими військовими. Звісно, ми спілкувалися з ними у присутності бійців ВСУ, тим не менш, особливого тиску не відчули. Більше того, ми не побачили слідів катування на полонених військових», - зазначає представник Amnesty International Красимир Янков.
Слід зазначити, що раніше Amnesty International подавала звіт, де оприлюднили дані про катування полонених обома сторонами, зокрема під звинувачення потравили представники Правого сектору.
На ці факти організація відповідає що, акцент робився не на тому, що Правий сектор проводить екзекуції з затриманими, а на тому, що організація, яка ще досі не інтегрувала до ВСУ не передає сепаратистів офіційним службам.
«Ми не виділяли Правий сектор, як «оплот» катувань сепаратистів, ми зазначали, що організація воліє скоріше не передавати затриманих до офіційних правоохоронних служб України. Більше того, за нашими джерелами є інформація, що смертельних випадків серед полонених – взагалі не було. Єдине, що залишається – це насильна конфіскація майна», - зазначає Amnesty International.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео