Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У поглядах більшості зник дуалізм?

У поглядах більшості зник дуалізм?
239351 ПЕРЕГЛЯДІВ

Приблизно 52% українців хочуть вступити до ЄС.

В 2014 році сотні українців вийшла на Майдан, щоб своєю присутністю просто неба показати те, що Україна хоче і буде частиною Європейського союзу. Зараз, країні звісно ніколи стояти, мітингувати і чекати, що прийде хтось, хто зробить «краще». Тим не менш, приблизно 52% українців хочуть вступити до ЄС.
Навіть, якщо ми з вами і не експерти, то точно можемо сказати, що така статистика супроводжуала нашу політичну думку не одразу. Давайте розглянемо прості дані, які подає фонд “Демократичні ініціативи” ім. Ілька Кучеріва: у 2011 році у суспільстві гостро постало питання, що нам обирати ЄС чи Митний союз. Приблизно 30% громадян обирали євразійський вектор. Більше того, аж до Євромайдану ці цифри майже не мінялися. Цікаво, що в березні 2014 року ця статистика іде на спад і доходить до 22%. Цього року тільки 13% українців хотіли би опинитися в Євразійському союзі.
Зараз євроінтеграцію та курс уряду в цьому плані підтримує 52%. Тим не менш, казати, що в Україні у поглядах більшості зник дуалізм – не можна.
Експерти Фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва стверджують, що такі показники зумовлені здебільшого сьогоднішньою ситуацією, що спіткала країну. Є навіть така категорія, що вважає: нашій державі не слід приєднуватися до жодної організації. Таких осіб на сьогоднішній день – 23%.
Цю частку осіб вважають тою аудиторією, яку необхідно «схилити» до нинішнього курсу влади, що обрав євроінтеграцію. Спеціалісти зазначають, що попри переважну більшість, саме ці 23% в майбутньому можуть зіграти певну роль, залежно від загального рішення українців.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео