Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Арсеній Яценюк вражений щоденними витратами на війну в Донбасі

Арсеній Яценюк вражений щоденними витратами на війну в Донбасі
239423 ПЕРЕГЛЯДІВ

Конфлікт на Донбасі щоденно витягує з державного гаманця 5-7 мільйонів гривень. Про це офіційно заявив Прем’єр-міністр Україні Арсеній Яценюк. 

Конфлікт на Донбасі щоденно витягує з державного гаманця 5-7 мільйонів гривень. Про це офіційно заявив Прем’єр-міністр Україні Арсеній Яценюк. Більше того, політик зазначає, що при всьому цьому 20% просто-на просто втрачено і невідомо коли буде відновлено.
«Тепер Україна кожен день проводить у війні. У нас витрачається від 5 до 7 мільйонів гривень щоденно. При цьому, це ті гроші, що надходять до бюджету безпосередньо від наших громадян. Ніхто нам ці витрати – не компенсує і не збирається компенсувати», - заявив Арсеній Яценюк.
Економічна ситуація в регіоні знаходиться ледь не у критичному стані: до війни 2014 року на території Донбасу знаходилося у державному розпорядженні 90 шахт. Станом на весну 2015 року – 65 копалин – втрачено. Частково шахти перейшли під контроль сепаратистів, частково були покинуті і перестали обслуговуватися. Ось і виходять такі цифри, що 20% української економіки просто було втрачено. Більше того, у тих районах, що знаходяться під контролем нашої армії, шахти вугілля виробляють, але на продаж «чорне золото» - не йде і обслуговує лише внутрішні потреби міста. Така ситуація склалася у Лисичанську, де місцеві жителі розповідають, що вугілля постійно видобувається (якщо цього не будуть робити, шахта стане занедбаною і більше не буде придатною для роботи), але паливо на продаж – не йде.
Міністерство економічного розвитку та торгівлі ще раніше заявляло, що Росія повинна відшкодувати збитки на 350 мільярдів доларів, які завдала своєю агресію на Донбасі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео