Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Навіщо Саакшвілі Одесі?

Навіщо Саакшвілі Одесі?
26756 ПЕРЕГЛЯДІВ

Колишній грузинський президент, радикальний реформатор – тепер губернатор Одеської області.

Колишній грузинський президент, радикальний реформатор – тепер губернатор Одеської області.
Таке рішення було прийнято самим Президентом. Навіщо людину, яка ще зовсім нещодавно почала займатися реформами у державі переводити на рівень губернаторства?
Одним із векторів змін, які намагається запровадити Саакашвілі – це боротьба з корупцією. Одеська область є однією з найкорумпованих регіонів через свої порти, таможні. Також через Одесу перевозиться контрабанда.
«Всі, хто сіє корупцію в Україні для нас, для кожного громадянина є автоматично союзниками Путіна, адже для РФ махінації – це благоприятне середовище», - зазначає Саакашвілі.
Політологи та політики ж вважають, що справа не лише в боротьбі з корупцією. Справа, на їх думку, стоїть у цілому політичному протистоянні.
«У нас у державі пройшла вельми швидка кадрова ротація. Її країна потребувала вже давно, особливо Одеська область. До Саакашвілі тут крісло губернатора займав Паліца, який представляв інтереси скоріше Коломойського, ніж президента. Чиновник, вже під кінець своєї губернаторської кар’єри сам зізнавався, що не зробив кардинальних змін в економіці та благоустрої регіону. Одещина є одним із зон ризику. Ризик полягає у тому, що до нас дуже скоро може теж прийти російська агресія. Щодо Саакашвілі, ми вважаємо, що таке рішення Порошенка піде на користь, адже до нас поставили в першу чергу реформатора. Сподіваюся, що він зробить ставку на тих, хто стояв на Майдані в Одесі та Києві, що нарешті вирішувати справи регіону будуть достойні люди», - розповів Едуард Гурвіц, колишній мер Одеси.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео