Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Конституційний суд дозволив скасувати депутатську недоторканність

Конституційний суд дозволив скасувати депутатську недоторканність
239504 ПЕРЕГЛЯДІВ

Майдан вимагав скасувати депутатську недоторканність

Майдан вимагав скасувати депутатську недоторканність. Коли сьогоднішній уряд лише йшов на вибори – ця вимога була одним з найперших пунктів передвиборчої програми. І хоч обіцянка довгий час знаходилася лише на стадії розгляду – урядовці не раз зазначали, що є необхідність впровадити цю вимогу учасників Революції Гідності в життя. Голова СБУ Валентин Наливайченко зазначав, що депутати мають бути позбавлені такого привілею, як депутатська недоторканність: правоохоронці мають отримати право заарештовувати народних обранців.
Взимку цього року, а точніше в лютому, Верховна рада України направила до Конституційного суду законопроект, що визнавав скасування депутатської недоторканності. КСУ повинен був розглянути, чи є правомірним, а найголовніше, чи відповідає Конституції України дана законодавча ініціатива. Остаточну відповідь отримали лише сьогодні.
КСУ визнав конституційним законопроект про скасування депутатської недоторканності. Про це повідомив голова Конституційного суду Юрій Баулін. Він зазначив, що даний законопроект скасовує також і недоторканність суддів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео