Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Наталя Яресько запевняє, що українцям не слід боятися технічного дефолту

Наталя Яресько запевняє, що українцям не слід боятися технічного дефолту
159767 ПЕРЕГЛЯДІВ

Процес переговорів щодо питання реструктуризації зовнішнього боргу на даний момент не дав відчутного прогресу, тому, за останньою інформацію не виключено, що країна може потерпіти перехід до стадії дефолту.

Україна знаходиться на стадії впровадження технічного дефолту. Процес переговорів щодо питання реструктуризації зовнішнього боргу на даний момент не дав відчутного прогресу, тому, за останньою інформацію не виключено, що країна може потерпіти перехід до стадії дефолту.
Тим не менш, міністр фінансів Наталя Яресько запевняє, що простим українцям не слід боятися такого перебігу подій.
«Не треба боятися дефолту. Це, звісно, не добре в глобальному сенсі, проте і не апокаліпсис. Точно скажу, що на банківську система дефолт ніяк не вплине. Ніхто не буде зупиняти процес платежів, більше того, депозити наших громадян лишаться у спокої. Ніхто їх заморожувати не буде», - коментує ситуацію Наталя Яресько.
Щодо реструктуризації боргу, то тут міністр фінансів зазначає, що наші програми кредитування не можуть в один момент завершитися. Фінансування нашої країни МВФ, за її словами, становить мету номер 1 для міжнародної політики, а повернути справу у потрібне русло можна лише призупиненням платежів та реструктуризацією боргу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео