Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Місцеві бюджети стали багатшими завдяки децентралізації

Місцеві бюджети стали багатшими завдяки децентралізації
159906 ПЕРЕГЛЯДІВ

Володимир Гройсман розповів про позитивні зрушення, до яких привела бюджетна децентралізація в Україні. Спікер Верховної Ради заявив, що місцеві бюджети у результаті такої реформи отримали прибуток у 37 відсотків.

На своїй сторінці у соцмережі голова українського парламенту Володимир Гройсман розповів, що завдяки бюджетній децентралізації за перші 6 місяців 2015 року прибуток місцевих бюджетів збільшився на 37 відсотків. Спікер зазначив, що за цей період до загальних фондів місцевого бюджету надійшло 44,6 мільярдів гривень, а це більше ніж 60 відсотків від загального обсягу надходжень, який затверджений місцевими радами, за рік.

За документом, прийнятим Верховною Радою, місцева влада отримує 100 відсотків від плати за надання адміністративних послуг, стільки ж державного мита, 10% від податку на прибуток підприємств та деякі інші види прибутку.

Крок, який зробила державна влада, пішовши на запровадження децентралізації, є дуже серйозним і передбачає більшу відповідальність з боку представників місцевих адміністрацій. Зокрема, за словами Арсенія Яценюка, бюджетна децентралізація передає регіональній владі, крім більшої кількості прав, ще й серйознішу відповідальність за витрати.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео