Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Харківський авіазавод очікує прокурорську перевірку

214079 ПЕРЕГЛЯДІВ

Історія Харківського авіазаводу в його пасажирських, транспортних, воєнних літаках та крилатих ракетах. Саме із цим підприємством пов’язані імена відомих конструкторів Немана, Калініна, Грушина, Туполєва, Ільюшина, Мікояна, Яковлева, Сухого, Антонова. Тисячі працюючих, важливі державні нагороди та світова слава. Так було до 1992 року, який став доленосним для підприємства і з якого розпочалися не кращі часи заводу. Наразі Харківський авіазавод знову став центром уваги. Причина не в новому літаку, а в численних боргах, розмір яких в сукупності складає 66 мільйонів гривень. Саме стільки адміністрація підприємства винна своїм співробітникам за їхню сумлінну працю та відданість заводу, котрий переживає свої не найкращі часи.

Фінансова криза спричинена тим, що авіазавод практично не отримує замовлень останні декілька років і не має перспектив розвитку. Більше того, працівники уже рік не отримували заробітну плату. Також є заборгованість перед Пенсійним фондом, через що люди, котрі виходять на заслужений відпочинок отримують меншу пенсію, ніж заробили за роки трудової діяльності.

Також підприємство не сплачує внески в соціальний фонд.

І навіть те, що завод тепер знаходиться під крилом міністерства оборони України не допомогло вирішити проблем. Тому на засіданні Верховної Ради одним із народних обранців був озвучений депутатський запит про порушення трудового кодексу на адресу генеральної прокуратури. Депутати за запит проголосували і тепер до Харкова задля вивчення діяльності авіазаводу вирушить співробітник генеральної прокуратури, завдання якого з’ясувати причину невиплати заробітної плати харківчанам та знайти винного.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео