Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Збитки від паводку на Закарпатті сягнули 2 мільярдів гривень

80367 ПЕРЕГЛЯДІВ

Паводок, який стався на Закарпатті, став причиною збитків у 2 мільярди гривень. Таку заяву, виступаючи на телебаченні, зробив керівник Закарпатської обласної адміністрації Геннадій Москаль.

Геннадій Москаль відзвітував, скільки коштів, за підрахунками обласної адміністрації, потрібно для ліквідації наслідків паводку, який стався у Закарпатській області. За словами очільника обласної адміністрації, для того щоб поновити цілісність доріг та будинків жителів регіону, потрібно витратити понад 2 мільярдів гривень.

Як зауважив очільник області, зараз рівень води значно знизився — за минулу ніч він упав в середньому на півтора метри. Тепер найвищий рівень паводку — у Виноградівському районі області. Москаль відзвітував, що більшість доріг на даний момент уже розчистили. За словами губернатора області, одним з важливих факторів, що могли спричинити такі катаклізми, є те, що з 2012 року державою не виділялися кошти на зміцнення басейну річки Тиси.

Загалом у результаті сильних опадів у Закарпатській області у регіоні була підтоплена велика кількість приватних будинків, постраждали також сільськогосподарські угіддя. Місцеві дороги постраждали від сходу селевих потоків.

Оскільки паводок уже йде на спад, керівництво області заявляє, що до евакуації місцевих жителів вдаватися не доведеться.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео