Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Для розвитку економіки України необхідні ще дві революції, - Саакашвілі

Для розвитку економіки України необхідні ще дві революції, - Саакашвілі
241296 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Цього разу це стосується митної та податкової революцій», - заявив губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі.

За його словами, приклад митної революції буде показано в Одесі. Він має на увазі мінімізацію часу на огляд вантажів. Таким чином, на звичайний огляд контейнера буде витрачатися не більше 15 хвилин і всього лише 5-7% контейнерів будуть проходити ретельний огляд, на який буде йти не більше години.

Саакашвілі також зазначив, що митниця працюватиме цілодобово. Але й цього мало. Необхідно, щоб так було на всіх митницях України.
«Податкова ж революція повинна виражатися в тому, що бізнес буден звільнений від поборів влади, яка сприймає його, як «дійну корову», - стверджує губернатор.

Але головним, на думку Саакашвілі, є матеріальна стимуляція держслужбовців. «Держслужбовці, яким мало платять, дуже дорого обходяться», - підкреслив чиновник. «В іншому ж випадку успішна боротьба з корупцією неможлива, - упевнений він.

Відзначимо, що Михайло Саакашвілі вже неодноразово заявляв про збільшення зарплат держчиновникам, проте його слова поки залишаються непочутими в уряді. Нагадаємо, що оклад начальника Одеської митниці складає трохи більше 3000 грн і приблизно стільки ж отримує начальник управління облради.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео