Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Черкащині обрали першого в країні старосту

26923 ПЕРЕГЛЯДІВ

Процес децентралізації влади набирає обертів. В Білозірській територіальній громаді, де люди проявили ініціативу й одними із перших в Черкаській області прийняли рішення про утворення нової територіальної одиниці, в минулу неділю сімнадцятого січня сталася ще одна важлива історична подія. Тут вперше в Україні люди прийшли на виборчі дільниці, аби віддати свої голоси за Олександра Максимова та його опонента Юрія Перевалова, котрі претендували на посаду старости в селі Ірдинь. Нагадаємо, що даний населений пункт увійшов до складу Білозірської територіальної громади.

У територіальній виборчій комісії повідомили, що вибори пройшли без порушень. Бажання проголосувати виявило лише сорок сім відсотків населення. За попередніми підрахунками перемогу здобув Олександр Максимов, котрий до того виконував обов’язки старости села. У нього двісті сорок шість голосів. У його конкурента пана Перевалова лише шістдесят сім.

Офіційні результати виборів старости оголосить Білозірська сільська виборча комісія.

А 24 січня вибори старост пройдуть ще в тридцяти населених пунктах країни. Тринадцять старост буде обрано в громадах Хмельниччини, п’ять – в громадах Черкащини, по шість – в громадах, котрі утворилися на теренах Рівненщини та Запорізької області.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео