Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні з’явиться військова поліція

В Україні з’явиться військова поліція
108099 ПЕРЕГЛЯДІВ

Не раніше 2018 року – саме тоді у нашій державі почне роботу військова поліція, котра забезпечуватиме притягнення військовослужбовців до відповідальності. Цікаво, що таке «нововведення» вже впровадили більшість країн світу та встигли продемонструвати високі практичні результати своїх військових поліцейських.

Найбільша кількість працівників військової поліції – у Франції (біля 100 тисяч осіб), у США (більше 30 тисяч) та у Великій Британії (більш ніж 5 тисяч). Основу їх діяльності складають ведення розслідувань злочинів, скоєних військовослужбовцями, підтримка дисципліни, участь у впровадженні антитерористичних заходів, безпека транспортних перевезень, військової техніки та військовослужбовців.

Спираючись на український законопроект, військова поліція має забезпечувати правопорядок серед усіх представників військових – резервістів, службовців та військовозобов’язаних, а також запобігати, виявляти, розкривати та припиняти будь-які види правопорушень, джерелами котрих є військові.

Майбутня діяльність військових поліцейських не повинна суперечити статті 17 української Конституції, де сказано, що військовослужбовці не мають права обмежувати людські права та свободи. Тому діяльність поліцейських має розповсюджуватися лише на представників військових формувань.

Чи з’явиться в Україні й компетентний суд, котрий би займався розслідуванням правопорушень військових? А також, чи буде внесено у Конституцію відповідні зміни щодо військової таємниці та її можливого зв’язку із військовим злочином? Бо, у разі виникнення вищезазначеної ситуації, подібний розгляд має робитися тільки особливим військовим судом. Котрого в нашій країні поки що не створено.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео