Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

19% українців не проти легалізованої зброї

19% українців не проти легалізованої зброї
54142 ПЕРЕГЛЯДІВ

Незважаючи на загострення війни у донбаському регіоні та погіршення криміногенної ситуації у багатьох українських регіонах, зокрема, у столиці України – Києві, за легалізацію зброї, згідно опитування компанії «TNS-Україна», наразі виступають менше 20% респондентів. Натомість, проти виступили більше 80% громадян нашої держави.

Цікаво, що з вищезазначених 19% згодних на збройну легалізацію найбільший відсоток склали жителі північних регіонів Україні (майже 38%). Парадоксально, але найменшу підтримку вищезазначений процес отримав у жителів тимчасово окупованого Донбасу (менше 8%). Участь в опитуванні через метод особистого інтерв'ю взяли дві тисячі українських громадян віком від 18-ти років, котрі є жителями усіх регіонів нашої держави (окрім наразі окупованої АР Крим).

Не менш несподівані результати продемонструвало ще одне опитування, зроблене фондом «Демократичні ініціативи» та Центром імені Разумкова. Спеціалісти установ вирішили дізнатися, як українці ставляться до окупованого Росією Донбасу.

Таким чином, виявилося, що за приєднання до РФ тимчасово непідконтрольних Україні територій виступають менше 4% опитаних. Майже 7,5% вважають, що самопроголошені «Л/ДНР» мають отримати повну незалежність, а 47,9% респондентів твердо дотримуються думки про те, що Донеччина та Луганщина – частина України.

Варто відзначити, що більше 42% громадян вважають необхідним розглянути майбутній статус окупованих українських земель на всеукраїнському референдумі. А трохи більше 37% опитаних висловилися проти народної ініціативи.

Це опитування проводилося по всій Україні, окрім анексованого Криму та окупованих частин Донбасу серед осіб, віком від 18-ти років.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео