Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні може з’явитися ядерна зброя

В Україні може з’явитися ядерна зброя
216453 ПЕРЕГЛЯДІВ

Віктор Ющенко – третій президент Української держави – виказав думку про те, що наша країна має почати секретну розробку ядерної зброї. Вищезазначене питання, на думку колишнього українського президента, є дуже серйозним, але цей процес, у разі його початку, слугуватиме серйозним аргументом на користь довгоочікуваного становлення української самодостатності у галузі озброєння.

Варто відзначити, що у тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим, за даними української розвідки, є усі можливості для використання проросійськими терористичними угрупуваннями власної ядерної зброї, оскільки засоби її постачання наразі розташовані на територіях Севастополя та Криму. Це, насамперед, авіаційні аеродроми, військово-морська база, кораблі та військові човни. Самі ж ядерні боєголовки знаходяться у межах Південного округу Російського Федерації, через що, у разі необхідності, їх транспортування до Кримського півострову не супроводжуватиметься жодною перешкодою.

За словами першого президента України Леоніда Кравчука, відмова нашої держави від ядерної зброї у 1997-му році була обумовлена виключно законами фізики, оскільки на той час строк експлуатації кожної зі 165-ти російських ядерних ракет закінчувався і вони потребували заміни. Цікаво, що на той час налагодження процесу виготовлення такої серйозної зброї на території Україні обійшлося б державі у неймовірні 80 мільярдів американських доларів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео