Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Державна служба інтелектуальної власності в Україні ліквідована

Державна служба інтелектуальної власності в Україні ліквідована
189421 ПЕРЕГЛЯДІВ

Таке рішення вчора рийняв Уряд України, зазначивши, що відтепер політикою у галузі інтелектуальної власності у нашій державі займатиметься Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

Варто відзначити, що ще у цьогорічному липні Європейська комісія, обговорюючи зі Степаном Кубівим – міністром економіки – актуальне питання реформування сфери інтелектуальної власності, зазначала відсутність у нашій державі відповідного законодавства стосовно захисту прав зазначеного вище типу власності, хоча повна імплементація необхідних законопроектів у контексті ІВ є однією з ключових умов отримання Україною довгоочікуваного членства у Європейському союзі.

За словами представників Єврокомісії, система захисту інтелектуальної власності в Україні потребує модернізації та якісного законодавчого регулювання. До того ж, імплементація актуальних у сфері реформування української ІВ законопроектів здатна суттєво вплинути й на державну економіку, оскільки завдяки їй бізнес України матиме змогу створювати нові робочі місця та перешкоджати так званому «розумовому витоку», через який високоосвічені українці, стаючи жертвами браку гідних умов роботи й оплати праці на рідній землі, вимушені шукати кращої долі в інших країнах світу.

Цікаво, що в Європі ті компанії, котрі є власницями законодавчо врегульованої інтелектуальної власності, мають можливість платити майже вполовину вищу зарплатню своїм працівникам.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео