Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Верховна Рада представила головні напрямки власної роботи на осінь 2016-го

Верховна Рада представила головні напрямки власної роботи на осінь 2016-го
27191 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже завтра почнеться чергова сесія за участі депутатів Верховної Ради України. Більше 15-ти тисяч законопроектів знаходиться на розгляді у парламентських комітетах, проте, серед першочергових напрямків роботи ВР – бюджет, податкова реформа, інновації у ЦВК та законопроект про очищення влади. Усі закони стосовно зазначених вище пунктів парламентарі мають прийняти не пізніше цьогорічної осені.

Зокрема, мова йде про фактичне зривання прийняття бюджетної резолюції-2017, через що не зрозумілі головні економічні показники стосовно формування фінансового документу. Проте, внесення змін до Податкового кодексу має відбутися відповідно до запланованих осінніх строків. Стосується це спрощення адміністративних податків, зростання деяких податкових ставок та позбавлення ДФС України низки власних повноважень.

Аби продовжувати протидіяти корупції на рівні високих посадовців, ВР схвалила законопроект щодо посилення незалежності діяльності Національного антикорупційного бюро України у вигляді дозволу прослуховування установою розмов чиновників без залучення резервів СБУ. А вже цього тижня має відбутися доленосна для української влади подія – з київського судді Миколи Чауса парламентарі все-таки збираються зняти його депутатську недоторканість. Законопроект «Про люстрацію», у свою чергу, у ВР обіцяють суттєво допрацювати.

Також восени свою роботу може почати новий Антикорупційний суд України, котрий забезпечуватиме повноцінну боротьбу з корупцією. А нове виборче законодавство у вигляді відкритих пропорційних списків, мова про яке ведеться ще з 2014-го, вважають більш реальним для прийняття у 2016-му через загрозу дострокових виборів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео