Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Президент України виступив проти «стипендіального геноциду»

Президент України виступив проти «стипендіального геноциду»
189391 ПЕРЕГЛЯДІВ

Незважаючи на той факт, що сьогоднішній державний бюджет має колосальну нестачу коштів, а Міністерство фінансів, тим часом, запропонувало суттєво посилити вимоги для виплат студентських стипендій у вигляді надання державного фінансування виключно відмінникам, Глава Української держави Петро Порошенко акцентував увагу широкого загалу на тому, що збирається ветувати той проект бюджету-2017, котрий міститиме хоча б натяк на урізання стипендіальної студентської платні.

За словами пана Порошенка, він не допустить проведення подібних фінансових експериментів. Крім того, президент України виступив за продовження державного фінансування процесу навчання студентів у магістратурі.

На сьогоднішній день у нашій державі діє головне правило для отримання стипендій, котре регламентує отримання студентом коштів з державного бюджету, якщо середній бал людини під час навчання сягає чотирьох балів. Проте, Міністерству фінансів України зазначені вище показники здалися надто завищеними, через що установа запропонувала фінансувати з державного бюджету виключно відмінників та соціально незахищених студентів. Така ініціатива викликала хвилю обурення серед студентської спільноти і навіть закінчила скандалом брифінг студентів та Міністерства фінансів: перші кинули у заступника міністра відомства Сергія Марченка торт, назвавши пропозицію про скасування стипендіальних виплат справжнісіньким «геноцидом».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео