Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Уряд України має намір повернути кордони на Донеччині та Луганщині у дворічний строк

Уряд України має намір повернути кордони на Донеччині та Луганщині у дворічний строк
108362 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кабінет міністрів нарешті затвердив спеціальний чотирирічний план заходів, котрі сприятимуть поверненню Українській державі контролю над наразі окупованими Російською Федерацією територіями. Варто відзначити, що зазначений вище документ є не тільки інструментом повернення регламентованих законодавством українських земель у склад України, а й важливою частиною зобов'язань, котрі наша держава має виконати у контексті майбутньої лібералізації візового режиму з країнами Європейського союзу.

Вже до кінця наступного – 2017-го – року український Уряд планує позначити межі кордону між Україною та Російською Федерацією. Буде ця дія односторонньою і ініційована поки що виключно українською владою. За цим Кабінет міністрів має намір повернути й державні кордони у Луганській та Донецькій областях. А до 2019-го року україно-румунський кордон патрулюватиметься спільними зусиллями прикордонників Української та Румунської держав. Спільний контроль на пропускних пунктах українська сторона має намір встановити також із Угорщиною та Словаччиною.

Важливим питанням документу також є повернення мігрантів та біженців, котрі наразі за тих чи інших причин знаходяться в Україні, на їх історичну батьківщину – Сирію, Бангладеш, Афганістан та Румунію. Знайти консенсус у цьому контексті влада має до 2020-го року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео