Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Онкохворі українські діти можуть залишитися без ліків

Онкохворі українські діти можуть залишитися без ліків
54286 ПЕРЕГЛЯДІВ

125 мільйонів гривень – саме на таку колосальну суму британське закупівельне агентство «Crown Agents» придбало лікарських препаратів для українських дітей, хворих на рак. І вже майже три довгих місяці доля цих ліків ніяк не вирішується через проблеми із їхнім розмитненням. За словами Ольги Богомолець – Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я – вищезазначений процес розмитнення затягується штучно.

З точки зору пані Богомолець, ситуація катастрофічна. Через безвідповідальність провладних структур та постачальників ліки від дитячих онкологічних хвороб можуть просто не дістатися свого головного пункту призначення та не допомогти маленьким українським пацієнтам вилікуватися. До того ж, гроші, витрачені на ліки, будуть у цьому випадку також втрачені.

Народні депутати, у свою чергу, мають намір звернутися до Служби безпеки України, аби відомство зайнялося повномасштабним розслідуванням причин зриву постачання лікарських препаратів. Крім того, нардепи вже зареєстрували у Верховній Раді спеціальний законопроект, згідно пунктів якого закупівельне агентство «Crown Agents» більше не матиме співпрацювати з Україною у цьому контексті.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео