Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Верховна Рада розгляне законопроект стосовно досудового арешту депутатських активів

Верховна Рада розгляне законопроект стосовно досудового арешту депутатських активів
243618 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кабінетом міністрів на розгляд українського Парламенту відправлено вже схвалений довгоочікуваний законопроект про спеціальну конфіскацію. У разі майбутнього підтримання законодавчого документу депутатами законопроект дозволить арешт отриманих злочинним шляхом активів, котрі належать як діючим народним обранцям, так і іншим високим службовцям.

Варто відзначити, що зазначений вище документ поки що не має жодних обмежень у контексті термінів власної дії. Проте, Верховна Рада під час розгляду зможе внести до його тексту будь-які правки. За словами представників Уряду Української держави, конфісковуватимуться службові й депутатські злочинні активи у вигляді коштів або валютних цінностей. Займатимуться цим процесом, а також його попереднім розслідуванням судова система та Національне антикорупційне бюро України.

Примітно, що президент Петро Порошенко неодноразово акцентував увагу і парламентарів, і широкого загалу на тому, що нашій державі вкрай необхідний закон про спецконфіскацію. Крім того, найближчим часом Верховна Рада має розглянути ще одне важливе питання – зняття депутатської недоторканості.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео