Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні можуть легалізувати одностатеві партнерства

В Україні можуть легалізувати одностатеві партнерства
54317 ПЕРЕГЛЯДІВ

У разі збереження Українською державою курсу на майбутнє членство у Європейському союзі, наступний Парламент, за словами Олексія Лещенка – депутата від «Блоку Петра Порошенка» - легалізує стосунки одностатевих партнерів. І це, незважаючи на тверді переконання прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана про те, що подібні партнерства є «фейковими» та «підривають справжні сімейні цінності».

З точки зору пана Лещенка, сьогоднішні зміни відбуваються в Українській державі набагато швидше, ніж, наприклад, два-три десятки років тому. Тому наша країна, безумовно, стане ще однією державою, котра легалізує одностатеві стосунки. Питання полягає лише в тому, коли це станеться.

Депутат вважає, що найближчий та найслушніший час для цього – 2017-й рік. Проте, виключно за тієї умови, якщо орієнтація Української держави на Європейський союз все-таки буде збережена. Важливо додати, що подібний законопроект про громадянські одностатеві союзи Уряд планує розробляти вже в середині наступного року. Але дата потрапляння документу до Верховної Ради при цьому й досі не вказана.

Цікаво, що громадянські партнерства наразі є альтернативою одностатевим шлюбам у цілому ряді держав на кшталт Австрії, Греції та Чехії. Варто відзначити, що такий тип гомосексуальних стосунків, хоч і не дає парі права усиновляти дитину, передбачає отримання спадщини, прийняття спільних медичних рішень, а також розділення нажитого майна.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео