Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Глава Нацполіції стане фігурантом службового розслідування

Глава Нацполіції стане фігурантом службового розслідування
54293 ПЕРЕГЛЯДІВ

За ігнорування використання державної української мови у власних публічних виступах Глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе стане фігурантом службового розслідування, котре відносно неї проведе Міністерство внутрішніх справ України. Таке рішення нещодавно прийняв Львівський окружний адміністративний суд, задовольнивши позов львів'янина Святослава Литинського.

Цікаво, що це – не перша заява чоловіка до місцевого суду з проханням звертати увагу на мову, котрою високі посадові особи нашої держави говорять із громадськістю. Раніше Святослав вже вигравав схожі справи відносно Артема Ситника – Глави Національного антикорупційного бюро – та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Важливо додати, що до звернення до суду пан Литинський спочатку відвідав МВСУ. Проте, там львів'янина проігнорували. Після цього, перш ніж задовольнити позов Святослава, Львівський окружний адміністративний суд тричі згортав власні засідання через відсутність на них представників Міністерства. Варто відзначити, що сама Хатія Деканоїдзе, коментуючи рішення суду, зазначила, що українську мову вчить. Про підготовку ж відповідної апеляції Глава Нацполіції не сказала нічого.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео