Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Не піддаватися маніпуляціям» - Нацбанк після тижневих акцій протесту

«Не піддаватися маніпуляціям» - Нацбанк після тижневих акцій протесту
54317 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Минулий тиждень був відзначений цілою низкою резонансних подій, серед яких для столиці України найвагомішою, мабуть, стала довгострокова акція протесту під стінам Національного Банку. Мітингувальники вимагали відставки голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої, мотивуючи свою позицію тим, що через дії Гонтарєвої економіка країни поступово обвалюється.

     В той же час прес-служба Нацбанку виступила з відповіддю, в якій було зазначено, що ситуація, яка склалася, є штучно створеною на користь певних політичних осіб, а цифри та факти, якими маніпулюють народом, не відповідають дійсності. Сама голова НБУ повідомила, що вже протягом місяця Національний банк знаходиться під важким інформаційним тиском.

     Новий тиждень НБУ розпочав з одразу декількох заяв. Так у понеділок 14 листопада Валерія Гонтарєва закликала українців не піддаватися маніпуляціям політичних сил, які намагаються дестабілізувати ситуацію в країні. Також голова Національного Банку України закликала народних обранців співпрацювати задля позитивних змін у фінансовому секторі, для чого потребується приймати важливі та діючі закони, що буде значно корисніше, аніж мітинги.

     Також в НБУ розповіли про ситуацію з гривнею, зазначивши, що валютний ринок залишається стабільним, передумовою чого є надходження здобутків за рахунок експорту. Такий стан очікується зберегти до 2017 року.

     Щодо співпраці з вкладниками банків, на Інститутській запевняють, що роблять усі дії, які можуть допомогти знайти людям вихід зі скрутного становища. В той же час Ігор Кононенко, заступник голови фракції «БПП», поділився очікуваннями щодо голосування законопроекту про захист обманутих вкладників, яке має відбутися сьогодні у Верховній Раді. У випадку, якщо законопроект буде прийнято, через двадцять днів після підписання його Президентом почнуться виплати. Тому, якщо на всіх етапах робота не буде затримана, вже до нового року люди почнуть отримувати компенсації.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео