Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Департамент люстрації працює, але Калинчук головою не стане

Департамент люстрації працює, але Калинчук головою не стане
135885 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Після того, як поширилася інформація щодо того, ніби роботу Департаменту люстрації заблоковано та підрозділ не виконує своїх обов'язків, заступниця міністра юстиції Ганна Онищенко зробила заяву, в якій спростувала подібні чутки. За словами Онищенко, Департамент працює у звичному режимі.

     Також заступниця міністра розповіла й про посаду директора Департаменту, а точніше – про того, хто його очолить. Наразі відомо те, що новим керівником точно не стане Ганна Калинчук. Як відзначила Онищенко, призначати на посаду людину, персону якої негативно сприйняли люди, буде неправильно, тож у міністерстві не підуть на такий крок.

     Нагадаємо, критика в адрес 23-річної Ганни Калинчук почалась після того, як її призначили виконуючою обов'язки директора Департаменту люстрації. Громадськість обурилась, що на такі важливі посади утверджують людей без належного досвіду роботи. Сама Калинчук відповіла, що така реакція не стала для неї несподіванкою, але критика в її адресу не зовсім справедлива, адже два роки праці під керівництвом Тетяни Козаченко дали їй досить багато для розуміння справи.

     Втім, Мін'юст свою позицію вже окреслив. До того ж, нового голову Департаменту не просто назначать, а оберуть з ряду кандидатів, які зможуть подати свої заявки по вже оголошеному конкурсу, тож нове призначення буде цілком у межах закону.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео