Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Саакашвілі впевнений в успіху своєї партії

Саакашвілі впевнений в успіху своєї партії
135893 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Колишній очільник Одеської обласної адміністрації Міхеіл Саакашвілі розповів про свою нову політичну програму, яку він збирається реалізувати з партією «Рух нових сил», та заявив, що цілком впевнений в тому, що його формування пройде до Верховної Ради України.

     Серед головних задач, які наразі стоять перед Саакашвілі та його партією, - проведення дострокових парламентських виборів та тотальна зміна політичної системи у країні. Під час свого першого публічного виступу в Києві екс-голова Одеської РДА вимагав повністю заборонити передвиборчу агітацію на телебаченні, скасувати мажоритарну систему виборів та заборонити лишатися при владі тим парламентаріям, які зарекомендували себе з негативного боку під час першого терміну.

     Крім того, Міхеіл Саакашвілі наголосив, що наразі в Україні немає справедливої політичної системи, і її не буде аж до тих пір, поки не зміниться голова Центрального виборчого комітету та не буде знятий мораторій на реєстрацію нових політичних сил.

     За словами політика, його не цікавить посада прем'єр-міністра чи президента, адже він бає більш широкі наміри, які наразі збирається реалізовувати саме через «Рух нових сил». Метою партії буде отримання більшості у Верховній Раді, аби мати можливість приймати ті закони, які наразі будуть проігноровані, та мати змогу долати президентське вето та висувати імпічмент. Втім, як зазначив Саакашвілі, останнє не має сприйматися як погроза Петру Порошенко, але повинно бути розцінене як нова система політики в Україні: якщо президент діє не в інтересах держави, він має пам'ятати, що за це його можуть зняти з посади.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео