Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Верховній Раді вимагають відставки Балчуна

У Верховній Раді вимагають відставки Балчуна
163057 ПЕРЕГЛЯДІВ

     На засіданні Верховної Ради України в четвер, 22 грудня, парламентарії почали збір підписів за відсторонення від зайнятої посади польського реформатора Войцеха Балчуна, який наразі обіймає посаду голови правління ПАТ «Укрзалізниця». Приводом до такого радикального заклику стали корупційні скандали, у яких опинився поляк. Самого Балчуна та його помічницю звинувачують у корупції та розкраданні державних коштів на суму більше ніж дванадцять мільйонів гривень.

     Під час засідання ВРУ народний депутат від Радикальної партії Олег Ляшко звернувся до парламентаріїв з промовою. Він розповів, що журналісти представили цілу низку фактів, які підкріплені документально, про те, що польські члени правління «Укрзалізниці» на чолі з Войцехом Балчуном присвоїли собі 12 мільйонів гривень. Також, за словами політика, польське керівництво характеризує такі дії як «європейські стандарти», однак сам Ляшко сумнівається, що десь це може бути в рамках закону. Голова Радикальної партії закликав реагувати на такі дії відповідно, і негайно усунути Балчуна від виконання обов'язків голови. Парламентарії вже розпочали збір підписів до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

     Нагадаємо, польський реформатор Войцех Балчун був призначений головою «Укрзалізниці» 20 квітня 2016 року. До цього він займав різні посади у Польщі, зокрема, був головою ради директорів авіакомпанії «LOT», а у вільний час займався рок-музикою.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео