Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна упустила свій шанс «нагнути» РФ у Гаазі

Україна упустила свій шанс «нагнути» РФ у Гаазі
27470 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українська сторона мала усі можливості, аби змусити Кремль відповідати за фінансування терористичних дій на Донбасі, проте упустила їх. Таку думку висловив екс-голова СБУ Ігор Смешко.

Він стверджує, що Україна мала чималу доказову базу і легко могла довести судові причетність російської влади до тероризму на сході країни. Проте не зрозуміло, з яких причин вони не підготували фактажну звітність для того, аби представити її у Гаазі, акцентує пан Смешко.
За словами екс-керівника СБУ, на Міжнародному суді в ООН Україна потерпіла поразку та отримала значний удар. Мовляв, українські представники не зуміли достатньо підготуватися та ознайомитися з правилами міжнародної інстанції. Ігор Смешко сказав, що потрібно про це поговорити і з сьогоднішнім керівником спецслужби Валентином Наливайченко. Мовляв, саме під його керівництвом вдалося заарештувати десяток представників верхівки ФСБ РФ, які свідчили по статях тероризму. Якщо б їхні справи довели до суду, то це стало б серйозним доказом російської пропаганди та активної участі у антиукраїнських діях на Донеччині, підкреслює пан Смешко.
Нагадаємо, 19 квітня 2017 року Гаазький суд не підтримав Україну у її позові проти РФ щодо фінансування терористичних дій на Донбасі. Мовляв, не достатньо доказів у цій справі.
Проте інший позов проти Росії Міжнародний суд все ж затвердив і присудив Москві визнати Меджліс і дозволити йому функціонувати на території Криму. Окрім цього, Гаага зобов’язала Кремль дозволити безперешкодно приїжджати на півострів лідерам кримських татар.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео