Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кабмін змінює умови роботи бізнесу

Кабмін змінює умови роботи бізнесу
218563 ПЕРЕГЛЯДІВ

КМУ прийняв низку актів, направлених на дерегуляцію та підтримку бізнесу в крані.

Про це повідомив перший заступник очільника Мінекономрозвитку М. Нефедов. Ліквідовано сотні нормативних актів. Ця робота здійснена складом останніх двох Кабмінів. Однак, нинішня ситуація не означає хаос.
Вирішальним кроком у зазначених змінах Нефедов вказав автоматизовану систему державного нагляду. Він повідомив про те, що вже скасована велика кількість проміжних та надуманих перевірок. За підрахунками реформаторів об’єднання перевірок має зменшити їх число до тридцяти відсотків.
«Наступний крок повинен зробити базу перевірок відкритою,» - повідомив заступник міністра. Кожен зможе побачити кого перевіряють. Така відкритість дасть підстави відкинути підозри і сумніви. Наразі, всім контролюючим органам пропонується методика розробки критеріїв ризику для планування перевірок. Необхідність проведення перевірки повинна визначатися не за внутрішнім переконанням щодо порушення. Такою підставою можуть слугувати лише зрозуміло і чітко сформульовані критерії ризику. Затвердити такі критерії перевіряючі органи повинні протягом року» -
Один із документів у пакеті реформ передбачає контроль дотримання норм діючого законодавства органами нагляду..
Є намір щодо введення електронного ліцензування господарської діяльності, метою якого є єдиний підхід та вимоги до документів, що надаються та видача ліцензій в on-line режимі за уніфікованою процедурою.
Також міністерством розроблена стратегія розвитку малого та середнього бізнесу, яка складається із 2 блоків. Перший блок направлений на мінімізацію обмежень, а другий – на стимулювання бізнесу його розвиток.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео