Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна святкує 26-у річницю незалежності!

Україна святкує 26-у річницю незалежності!
191904 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 24 серпня, з нагоди святкування 26-ї річниці незалежності України відбувся військовий парад на Хрещатику. Від Бессарабської до Європейської площі урочистою ходою пройшло більше 4 тисяч військовослужбовців, а також ветерани АТО.

Вперше за всі роки незалежності в заході взяли участь військовослужбовці країн НАТО в тому числі з Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Великої Британії, США та Канади.

Президент України Петро Порошенко виступив з святковою промовою, в якій щераз нагадав, що Україна обрала європейський шлях розвитку і, незважаючи на протидію Росії, впевнено рухається в цьому напрямку. Порошенко підкреслив, що головною метою незалежної України є членство в Європейському Союзі та НАТО. Президент у своїй промові процитував Рональда Рейгана і назвав Росію «імперією зла», і зазначив, що асоціація з ЄС свідчить про розрив з нею. Також Головнокомандувач подякував українським союзникам за те, що не залишили Україну один на один з агресором та наголосив на важливості зовнішньої підтримки.

Українських героїв, які віддали своє життя за вільну та незалежну Україну вшанували хвилиною мовчання.На сьогоднішній день, таких вже більше 10 тисяч, цього за словами президента, забувати та пробачати не можна.

Нагадаємо, що з 23 серпня від Майдану до Європейської площі представлена для огляду військова техніка, яка простоїть там до 28 серпня.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео