Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українська влада пообіцяла розвивати мови нацменшин

Українська влада пообіцяла розвивати мови нацменшин
82419 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова внутрішньополітичного відомства України Павло Клімкін заявив, що країна не збирається забороняти розвиток інших мов, а навпаки після того, як освітній закон ввійде в силу, й надалі сприятиме розвитку мов нацменшин. Таку інформацію Павло Клімкін розмістив на своїй сторінці в соцмережі.

На його думку, це один із обов’язків української влади – гарантувати розвиток рідних мов національних меншин. До кінця тижня МОН України розтлумачить усі нюанси стосовно нововведення до освіти. Наразі у міністерстві якраз працюють над узгодженням усіх деталей, додав міністр.

Також Клімкін зазначив, що існує проблема з якістю викладання державної мови в місцинах, де живуть угорці на українській території. Про це свідчать результати ЗНО учнів, які закінчили навчання в Берегівському районі. Мовляв, понад 70% з них погано склали тестування з української мови.

Нагадаємо, на початку вересня ВРУ прийняла в другому читанні закон про освіту. Цим законом учні навчатимуться в школі дванадцять років. В Угорщині й Румунії негативно відреагували на новітню реформу. Верхівка обох країн переконана, що цей закон порушує права на мови нацменшин. У свою чергу влада Угорщини та Румунії закликала українських колег переглянути освітню реформу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео